Vinkkejä pianon valmisteluun säilytystä varten

Jos omistat pianon, tiedät kuinka raskas ja herkkä tämä soitin voi olla. Sen siirtäminen voi olla todellinen ongelma, ja on tärkeää varmistaa, että saat kokeneita pianonsiirtolaitteita työhön. Jos päätät laittaa pianosi varastoon, sinun tulee tehdä joitakin toimenpiteitä varmistaaksesi, että arvokas instrumenttisi on turvassa. On hyvä idea valita paikallinen säilytystila, jossa voit tarkistaa pianon säännöllisesti ja välttää sen liian pitkää säilytystä.

Puhdista ja kiillota piano
Ensimmäinen asia, joka sinun tulee tehdä ennen pianon siirtämistä, on puhdistaa se. Pyyhi näppäimet kostealla liinalla ja varmista, että käytät työhön sopivaa kiillotusainetta. Tarkasta piano ja huomaa mahdolliset puutteet ennen kuin siirrät sen säilytykseen. Tämä on tärkeää, jotta voit tunnistaa muuton aikana mahdollisesti ilmenevät vauriot. On hyvä idea käyttää ammattilaisia, joilla on kokemusta pianon siirtämisestä, jotta voit välttää arvokkaan instrumentin vahingoittumisen.

Peitä piano kankaalla
Suojaa pianosi ja pidä se puhtaana käyttämällä kangaspäällistä. Vältä muovisuojan käyttöä, koska se voi aiheuttaa vaurioita. Piano on säilytettävä pystyasennossa ennen peiton tai lakanan asettamista sen päälle. Pianon peittäminen suojaa sitä pölyltä ja muilta hiukkasilta, jotka voivat vahingoittaa soittimen sisäistä toimintaa. Peittoja voidaan käyttää myös pianon sitomiseen kuljetuksen aikana. Varmista, että pidät kaikki pianotarvikkeet yhdessä lähellä, jotta ne on helppo tunnistaa ja siirtää.
Varmista, että valitset pianolle ilmastoidun säilytysyksikön. Tämä on erittäin tärkeää, koska lämpötilan ja kosteuden muutokset voivat aiheuttaa pianon viimeistelyn heikkenemistä ja materiaalin vääntymistä.